Times of the School Day


The school is open to pupils from 8.50am until 3.40pm and the day is arranged as follows:

 

      Primary KS3 and KS4 Departments Post 16 Department
Lesson 1 20 mins 08.50 - 09.10 Start of day Start of day Start of day
Lesson 2 20 mins  09.10 - 09.30 Phonics  Phonics  Phonics 
Lesson 3 40 mins 09.30 - 10.10  Learning  Learning Learning 
Lesson 4  40 mins  10.10 - 10.50  Learning  Learning  Learning 
Assembly  15 mins  10.50 - 11.05  Assembly / Time to talk  Assembly / Time to talk  Break 
Break  15 mins  11.05 - 11.20  Break  Break  Assembly / Time to talk 
Lesson 5  40 mins  11.20 - 12.00  Learning  Learning  Learning 
Lesson 6 40 mins  12.00 - 12.40  Learning  Learning  Learning 
Lunch 30 mins  12.40 - 13.10  Lunch 12.30 to 1  Lunch Break Lunch 
Lunch Break 30 mins  13:10 - 13:40  1.05 - 1.35 Lunch Break  Lunch  Lunch Break 
Lesson 7  20 mins  13.40 - 14.00  Maths Challenge  Maths Challenge   Maths Challenge  
Lesson 8  40 mins  14.00 - 14.40  Learning  Learning  Learning 
Lesson 9 40 mins  14.40 - 15.20  Learning  Learning  Learning 
Lesson 10 10 mns  15.20 - 15.30 End of day End of day  End of day 
Lesson 10 10 mins  15.30 - 15.40 Supervised to buses  Supervised to buses  Supervised to buses